Primiți bani din străinătate?

Primiți bani din străinătate?
Publicat: 26/09/2016, 12:53

Oamenii au tendința să se obișnuiască nu doar cu binele dar și cu răul, atâta timp cât nu știu că se poate schimba ceva în bine. De exemplu, foarte mulți ani cei care trimiteau bani peste hotare s-au resemnat cu ideea că trebuie să plătească comisioane mari. Credeau că cei care se ocupă cu aceste tranzacții au costuri operaționale ridicate și ca urmare se justifică taxarea lor. Evident că industria remitențelor financiare a propagat această ideea până când toată lumea a acceptat-o. Pe lângă comisioanele de transfer mari, diaspora pierde bani și pe un curs valutar nefavorabil de multe ori.
În acest moment însă, chiar și cei mai puțini informați oameni au aflat că există alternative. Provocarea este aceea de a oferi o minimă educație financiară celor care trimit bani în țară sau în străinătate și continuă să plătească taxe și comisioane mari. Băncile sunt cele care efectuează majoritatea operațiunilor, însă operatorii clasici trimit sume uriașe la rândul lor. Toți percep comisioane mari care pot depăși ușor 15% în anumite cazuri.

Transferurile de bani online sunt viitorul

Companii precum TransferGo sunt o alternativă mai mult decât rezonabilă acestor tranzacții, iar modelul lor de afaceri se bazează pe comisioane mici. Diferențele de bani care ajung la destinație sunt considerabile și din acest motiv chiar și cei mai reticenți sunt tentați să le acorde o șansă. Ideea de a schimba sistemul nu este nouă însă în acest moment chiar au instrumentele necesare la îndemână pentru a o face.
Din punct de vedere strict financiar, avantajele oferite sunt evidente și lumea s-ar aștepta la un exod masiv din partea celor care trimit bani în străinătate spre aceste modalități de a trimite bani online. Faptul că lucrurile evoluează într-un ritm mai scăzut, este doar o consecință a faptului că oamenii sunt rezistenți la schimbare și nu au o educație financiară minimă. În momentul în care vor fi convinși de transparența, siguranța și eficiența noilor metode de transfer de bani, schimbarea va fi totală.
TransferGo ca și alți operatori de plăți online înregistrează creșteri semnificative de la an la an. Cea mai bună parte este că trendul este ireversibil, iar cei care încearcă noile servicii nu se mai întorc la vechiul sistem. Bani sunt converitiți în valută aleasă intern, fără plata unor comisioane aberante și la un curs de schimb corect. Spre deosebire de bănci, ei oferă transparență maximă.
Consecința directă este accea că un client plătește cu 90% mai puțin pe comisioane, iar la destinație ajunge o sumă mai mare. Tânăra generație cu precădere, a îmbrățișat deja noile tehnologii care sunt în deplin acord cu modul lor de viață. Ei înțeleg foarte bine cum tehnologia pusă la lucru în folosul individului poate reduce costurile și simplifica tranzacțiile. Nici măcar nu este nevoie de pregătire economică pentru a înțelege avantajele și a le aprecia.
Băncile nu doar că nu se mai pot împotrivi la nesfârșit acestei revoluții financiare, însă au început să ofere servicii similare. Trebuie să reducă taxele percepute și să facă transferul de bani mai repede și într-un mod mai transparent. Deși fac progrese în această direcție, sunt instituții cu un puternic caracter birocratic, iar asta le împiedică să fie mai agile și mai flexibile. Avantajul companiilor din industria Fintech este că ele au pornit de la o altă premisă și acum doar își îmbunătățesc serviciile.
Dacă primiți bani din străinătate și vi se pare că sunteți taxați prea mult de bănci sau operatorii de tranzacții cu cash, sunteți îndreptățiți să credeți asta. Nu vă costă nimic să încercați ceva diferit și puteți începe cu o sumă mică de test. Veți descoperi singuri avantajele noilor tehnologii precum cele de la TransferGo.

Acest articol face parte din campania TransferGo de informare a românilor din Anglia. Cu TransferGo, orice român poate trimite bani cu doar £0.99 comision fix, indiferent de sumă, iar banii ajung într-o zi lucrătoare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
BBC: „Nu a fost un eșec. A fost trădare!” Un comandant ucrainean povestește cum rușii...
Acești doi vasluieni s-au îmbogățit! Câte sticle au dus într-un centru de reciclare din LIDL
FOTO. Mădălina Ghenea, apariție absolut incendiară! Pictorial hot după ce s-a despărțit de milionar
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și...
Desfătare într-un cadru de lux pentru Inna și Deliric! Avem imaginile din croaziera de 5...
Dieta-MINUNE a Ancăi Serea! Ce mănâncă zilnic „mama eroină”, pentru a arăta impecabil după ce...
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge românii să...
A murit Preotul Gheorghe! Breaking news
„Am găsit-o la 100 de metri de mașină”. Șoferul începător care a provocat teribilul accident...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cât costă noul Hyundai i20 în România. Bate Dacia la preț?
Adrian Sârbu: Obiectivul unic al viitorilor europarlamentari este să-i facă pe români să se simtă...
OBICEIUL sănătos prin care CÂȘTIGI ani întregi de viață!
Schimbare pentru TOȚI cei cu BULETINE de identitate. Decizia momentului în România
Obligațiile băncilor înainte de a demara procedura de executare silită
Cristina Cioran are un nou iubit, după despărțirea de tatăl fiicei ei. Ce planuri are...
"Este oribil acolo, să nu mergeți niciodată". Cea mai ieftină stațiune din Spania, capcană pentru...
Robi și Julia, un nou schimb acid de replici în Casa Iubirii! Concurenta este revoltată...
”Vai de capul meu, a făcut de râs concursul” Saveta Bogdan, critică dur câștigătorul Eurovision...
BANCUL ZILEI. - Îs supărat, mă, Vasile! - De ce, măi Ioane, că de-abia te-ai...
Melinda Gates a părăsit fundația înființată alături de fostul soț Bill Gates
×